Verwerking


 

  • De Neus

    De Neus

    In het Stadsschaal-pand werd hop gewogen, gekeurd, geperst en gestockeerd in afwachting van levering aan de brouwerijwereld. De hopcontroleur – alias De Neus – controleerde op puur zintuiglijke wijze de vochtigheidsgraad en het lupulinegehalte van de hop die met paard en kar op de binnenkoer werd geleverd.

  • Hoppers

    Hoppers

    De handbediende weegschaal werd in 1947 door een mechanische weegschaal vervangen en de weegresultaten werden sierlijk in het weegboek neergeschreven. Gezien hop zeer licht is, maar veel volume inneemt, worden hopbellen samengeperst in balen tot 150 kg. Een handbediende en later hydraulisch aangedreven pers maar ook een omgevormde wijnpers leverden zowel vierkante als ronde balen. Het stadslood gold als kwaliteitssymbool en met een sjabloon werden hopbalen van een passend etiket voorzien.

  • Kwaliteitshop

    Kwaliteitshop

    Een verzameling diploma’s en medailles door hoptelers behaald op (inter)nationale tentoonstellingen bewijst dat Poperinge kwaliteitshop leverde. De wereldkaart situeert de belangrijkste hopcentra over de wereld met hun overeenkomstig hopareaal.

  • Niet enkel bier

    Niet enkel bier

    Hop vindt niet alleen een afzet in de brouwkuip, maar ook in de medische wereld (kruidengeneeskunde), in de voedingsindustrie als smaakgever en bewaringselement.

Webdesign & development by DigitalMind | Powered by eXopera